:

Forint: beragadni látszik egy fontos szintnél, mutatjuk, mi forgathatja fel a piacot

Forint: beragadni látszik egy fontos szintnél, mutatjuk, mi forgathatja fel a piacot

Beragadni látszik a forint egy fontos szintnél: hétfőn eddig még nem tudott a 368-as szint alá erősödni az euróval szemben. Az eurót hétfőn kora délután 368,2 forinton jegyezték.

Hétfőn reggel az euró 368,09 forintra erősödött a péntek esti 367,87 forintról. Arra, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy ma megjelent véleménycikkében belengette az inflációs cél felemelését, egyelőre nem reagált érdemben az árfolyam.

Jelzett a kormány: elengedik az árstabilitást?

A Portfolio is azt írta, hogy egyelőre az euróárfolyamban erős támasznak tűnik a 367,5-368 közötti szint, és ezen egyelőre nem tudott átjutni a forint. A héten a Fed és az Európai Központi Bank (EKB) is kamatdöntő ülést tart, és az MNB-re sem kell sokat várni: a monetáris tanács június 20-án ül össze ugyanebből a célból. Nálunk nem is alapkamat lesz a fő kérdés (ezen májusban sem változtatott az MNB), hanem, hogy tovább szűkítik-e a kamatfolyosót.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Forint: beragadni látszik egy fontos szintnél, mutatjuk, mi forgathatja fel a piacot appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés