:

Zelenszkij szülővárosát bombázta hajnalban Putyin

Zelenszkij szülővárosát bombázta hajnalban Putyin

Ötemeletes lakóépületet bombáztak le az oroszok a keddre virradó éjjel, de Ukrajna más részeit is támadták.

Oroszországot azzal vádolják, hogy masszív rakétatámadást hajtott végre több polgári épület ellen Krivij Rihben, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosában, írja a BBC. A hatóságok közlése alapján a támadásban legalább hat ember meghalt és többen megsebesültek, az oroszok egy ötemeletes lakóházat bombáztak le.

A mentési művelet jelenleg is tart.

A csapások azután következtek be, hogy Ukrajna ellentámadásba lendült az orosz erők ellen; az ukránok szerint csapataik hét települést foglaltak vissza az elmúlt időszakban.

A Zelenszkij Telegram-csatornáján közzétett videón látható, amint vízzel oltják el az égő épületeket Krivij Rihben. Az elnök által megosztott videón látható eseményeket a Reuters hírügynökség szemtanúja igazolta a helyszínen.

Az orosz támadás nem csak erre a térségre szorítkozik. Tisztviselők szerint épületeket ért dróntámadás Harkivban, Ihor Terekhov polgármester szerint a Kijevszkij kerületben egy közüzemi vállalatot, a Szaltivszkij kerületben pedig egy raktárépületet rongáltak meg. Légitámadás indult Kijev ellen is, a város légvédelme sikeresen visszaverte a támadást.

Oroszország még nem kommentálta a legutóbbi csapásokat.

Az ukrán és az orosz erők között az elmúlt nap folyamán 26 ütközet zajlott Donyeck és Luhanszk térségében az ukrán fegyveres erők vezérkara szerint. A közlemény alapján tizennégy orosz támadást vertek vissza Marjinka közelében (egy donyecki kisvárosban), és Oroszország „sikertelenül próbálta megtámadni” a keleti Avdijivka várost is. Oroszország „védekezett a Zaporizzsjai és a Herszon szektorban”, írják a tisztségviselők szintén a reggeli frissítésben.

The post Zelenszkij szülővárosát bombázta hajnalban Putyin appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés