:

Elérhetetlenné válik a Google Drive ezeken a Windows-rendszereken

Elérhetetlenné válik a Google Drive ezeken a Windows-rendszereken

A Windows idén év elején adta ki a Google Chrome böngésző végső frissítését a Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszerekre, és úgy tűnik, egyre több szolgáltatás engedi el a régi operációs rendszerek kezét. Mint a gHacks írja, a Google Drive a Windows 7 támogatását már januárban befejezte, most pedig a Windows 8 és 8.1, valamint Windows Server 2012 rendszerekre is hasonló vár.

A Google Drive asztali, a fájlok szinkronizálását is lehetővé tévő alkalmazása 2023 augusztusától nem lesz támogatott a fen említett rendszereken. A hvg hozzáteszi, hogy ami ennél is érdekesebb az az, hogy minden 32 bites Windows-verziónak búcsút int a szolgáltatás.

Ez utóbbi még a 32 bites Windows 10-verziókat is érinti, a 11-et viszont nem, abból ugyanis már csak 64 bites kiadás létezik.

A technológiai óriás azt nem fejtette ki, hogy a megszűnés pontosan mit jelent, így nem tudni hogy csak nem fog több frissítés érkezni, vagy teljesen megszűnik a szolgáltatás az érintett eszközökön. Ám még ha utóbbi eset is állna fenn, akkor is viszonylag gyorsan leállna a szoftver, ugyanis néhány új verzió megjelenése után a régi változatok sem szoktak sokáig működni.

A Google az érintetteknek azt javasolja, hogy váltsanak újabb, támogatott Windows-verziókra, ha pedig erre nincs lehetőség, a böngészőben elérhető Drive-felületet ajánlják. Itt azonban a merevlemezen lévő fájlok szinkronizálása nem lesz elérhető.

The post Elérhetetlenné válik a Google Drive ezeken a Windows-rendszereken first appeared on 24.hu.