:

Végleg bekebelezte az egyik legértékesebb magyar céget az MCC

98,41 százalékos tulajdonosa lesz mostantól a Fidesz-közeli oktatási intézmény a Libri csoportnak.

Szerződést kötött a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. Másképp fogalmazva: többségi tulajdonossá válik a Libri csoportban az MCC,

mostantól az eddigi közvetett kisebbségi részesedés helyett a csoport 98,41 százalékos tulajdonosa lett.

A szervezet sajtóközleménye azt írja, a cégcsoport vezetésének összetétele változatlan marad, a korábbi többségi tulajdonos, az SQ Invest tulajdonosa, Balogh Ákos pedig igazgatósági tagként segíti majd a munkát.

A deal zárása a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyásához kötött, az erre irányuló folyamatot már elindították a felek.

Az egyik legértékesebb magyar cég lett az MCC-é

A kormányközeli oktatási intézmény 2020 októberében jelentette be, hogy részesedést vásárolna a Libri-Bookline csoportban, miután tekintélyes részvényvagyont kapott a kormánytól. Az MCC a korábbi kisebbségi tulajdonos az Axialis Holding Zrt.-t vásárolta fel. A szervezet hivatalosan 2021 áprilisa óta kisebbségi részvényese a Libri csoportban.

A négynapos munkahéttel kokettáló cégcsoport értékét a száz legértékesebb magyar céget rangsoroló listánkon legutóbb 22,3 milliárd forintra becsültük.

Nemrég írtuk meg, hogy az MCC Ausztriában is terjeszkedik, az ország vezető magánegyetemébe vásárolta be magát. A bővülés finanszírozására vélhetően bőségesen állnak rendelkezésre források az intézménynél. A Mol és a Richter idén tavasszal fizetett osztalékából 36 milliárd forint kerülhet az MCC-t működtető vagyonkezelő alapítványhoz. Emlékezetes, hogy tavaly nyáron a Fidesz-közeli oktatási intézmény saját balatoni kikötőt nyitott meg Révfülöpön.

The post Végleg bekebelezte az egyik legértékesebb magyar céget az MCC appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés