:

Google vs. Európai Unió: jön az eddigi legsúlyosabb büntetés?

Google vs. Európai Unió: jön az eddigi legsúlyosabb büntetés?

Az eddigi legnagyobb bírságot szabhatja ki az Európai Bizottság a Google tulajdonos Alphabetre, miközben korábbi, több milliárd eurós büntetésekről is vitáznak.

Az eddig kiszabott 8,6 milliárd euró után újabb büntetéseket vethet ki az Európai Bizottság a Google-re – írja a Bloomberg. Az óriáscég hirdetési gyakorlata továbbra sem felel meg az uniós irányelveknek.

A Google azért változtat nehezen a hirdetési gyakorlatán, mert erről a területről nyeri bevétele túlnyomó többségét. Tavaly a bevételek 80 százalékát, 225 milliárd dollárt tett ki a hirdetések értékesítése.

Üzlet Vaszkó Iván 2 perc olvasás
EU: Jelölni kell az MI által létrehozott tartalmakat
A jó élet Szalai Péter 4 perc olvasás
Ha Androidot használsz, ezt azonnal ellenőrizd le!

A Bloombergnek névtelenül nyilatkozó források szerint már szerdán bejelentheti az Európai Bizottság az eddigi legsúlyosabb büntetést.

A Google régóta gyűjti a felhasználók adatait annak érdekében, hogy minél pontosabban célozhassa a hirdetéseit. Weboldalak hirdetési felületeit is értékesítik, illetve eladják saját technológiájukat más hirdetőknek. Az Európai Bizottság 2021-ben kezdte vizsgálni, hogy a techóriás ellehetetlenítette, hogy a versenytársak is hozzáférhessenek a felhasználók adataihoz. Korábban pedig az Android működési gyakorlatáért is kiszabtak egy 4,1 milliárd eurós bírságot, amivel szemben a cég fellebbezett.

The post Google vs. Európai Unió: jön az eddigi legsúlyosabb büntetés? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés