:
Breaking News

Pénteken szigorú korlátozások lesznek a Parlamentben

Pénteken szigorú korlátozások lesznek a Parlamentben

A pedagógus-státusztörvény tárgyalásának napján, vagyis most pénteken a képviselőkön és az ott dolgozókon kívül senki nem léphet be a Parlamentbe és a Jászai Mari térnél lévő képviselői irodaházba.

A HVG cikke szerint speciális szabályokat vezetnek be a Parlament épületében pénteken, amikor a kormány indítványára beiktatott rendkívüli ülésen a képviselők a pedagógus-életpályamodellről szóló törvényjavaslatot tárgyalják – ez közismert nevén a státusztörvény, amely az érintettek heves ellenállását és utcai tüntetéshullámot váltott ki. A tárgyalás napján is lesz tüntetés emiatt a Kossuth téren.

Öt pedagógusbér-emelés is kijönne a jövő évi adókedvezményekből

aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem – utóbbi akár azt is jelentheti, hogy a sajtó képviselőit is kizárják.

Egy, a hvg.hu birtokába jutott képviselői körlevélben azt írták: „június 16-án az Országház-látogatás szünetel”, illetve „az Országházba és a Szabad György Irodaházba napi beléptetési engedélyt nem lehet leadni, illetve az előzetesen leadottak erre a napra nem érvényesek”.

Tavaly már büntettek

Az intézkedés – amit formálisan Bakos Emil gazdasági és működtetési főigazgató-helyettes jegyez – elképzelhető, hogy annak kívánja elejét venni, hogy a státusztörvény tárgyalásán „külsős” személyek akár turistaként vagy a frakciók vendégeiként beszivárogva az épületbe – ahogy mondani szokták – „megzavarják az ülés rendjét, méltóságát” valamilyen demonstratív, tiltakozó akcióval.

Erre, az ülés méltóságára ugyanis például Kövér László fideszes házelnök nagyon érzékeny. Tavaly decemberben szabott ki büntetést az LMP-frakció tagjaira amiatt, hogy

beengedték az ülésterembe a Tanítanék Mozgalom aktivistáit, akik a pólójuk hátára írt betűkből a „tanítanék” szót rakták ki. A házelnök emiatt fél évre megvonta a frakció beléptetési jogát

– ez éppen lejárna péntekig.

The post Pénteken szigorú korlátozások lesznek a Parlamentben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés