:
Breaking News

Friss befektetéssel törne be az AI-piacra a magyar szoftverfejlesztő

Friss befektetéssel törne be az AI-piacra a magyar szoftverfejlesztő

Befektetést kapott a győri központú, mesterséges intelligenciával is foglalkozó Attrecto szoftvercég.

A 2010-ben alapított Attrectóról korábban mi is írtunk, jelenleg már több mint 50 munkavállalót foglalkoztatnak és fontos szereplők a hazai IT fejlesztői piacon. Győrben és Budapesten található irodáikban szoftvertervezési és -fejlesztési szolgáltatásokat nyújtanak webes és mobilos környezetben. 

Befektetőjük, Nyíri Viktor, az X-Ventures nevű kockázati tőkealap-kezelő igazgatóságának elnöke nem ismeretlen a cég életében. Az általa kezelt befektetési alap korábban az Attrecto tulajdonosa volt; kiszállása MBO (management buy-out) keretében történt.

Mennek az AI felé

A Concorde MB Partners – ami Nyíri tranzakciós tanácsadója volt – a Forbes.hu-nak eljuttatott közleménye szerint a befektető cégbe való visszaszállása a cég stratégiaváltása miatt történt. „A ChatGPT megjelenése óta az AI technológiák jelentős publicitást kaptak és a piac rendkívül gyorsan változik és fejlődik. Mi az Attrectóban már

több éve intenzíven foglalkozunk a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeivel és világszínvonalú tudásra tettünk szert. Célunk, hogy az új befektetővel együtt az Attrecto ezen a piacon is jelentős szereplővé váljon,

mind hazai, mind pedig nemzetközi környezetben”, mondta Kiss Gergely, a társaság alapító-tulajdonosa a közlemény szerint.

A ChatGPT atyja nem alszik jól, aggódik, mit szabadított a világra

Hogy mennyiért vásárolta be magát Nyíri az Attrectóba, a felek nem közölték.

A 2009-ben alapított, több mint 60 főt foglalkoztató Attrecto az elmúlt években együtt dolgozott többek között a Telenorral, a Sasktellel, az Audi Hungáriával, az SAP-vel, a Siemensszel és a Mercedesszel is.

The post Friss befektetéssel törne be az AI-piacra a magyar szoftverfejlesztő appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés