:

Mutatjuk, hogyan lehet törölni a már elküldött üzeneteket

Mutatjuk, hogyan lehet törölni a már elküldött üzeneteket

Sokaknak fájhatott már egy-egy feje rosszul megfogalmazott üzenet miatt, ám sokáig nem lehetett utólag szerkeszteni vagy törölni a már elküldött szövegeket. Az Apple végül tavaly bemutatta az iOS16-tal együtt az iMessage üzenetekhez kapcsolódó visszavonási és szerkesztési funkciót, amelyeknek rengetegen örülhettek. Érdemes ugyanakkor kiemelni, hogy nem minden esetben és alkalmazásban működnek ezek az opciók – írja a Slashgear.

A szerkesztési és törlési lehetőség nem vehető igénybe olyankor, amikor nem iMessage-felhasználóknak küldünk üzenetet. Emellett akkor is problémánk adódhat, ha a beszélgetőpartnerünk az iOS egy korábbi verzióját használja. Ebben az esetben a közvetlen változtatások helyett egy kiegészítő üzenetet kapnak, amelyben feltüntetik, hogy a szöveg szerkesztve van. Ideális esetben azonban néhány egyszerű lépéssel orvosolható a probléma.

Keresse meg a szerkesztendő üzenetet Ha megvan, tartsa lenyomva az üzenetbuborékot, amíg fel nem ugrik a menü Itt válassza ki a küldés visszavonása opciót Ezt követően meg kell jelennie egy üzenetnek a szöveg megváltoztatásáról

Bár ez egy nagyon hasznos funkció, az Apple csak az eredeti elküldés időpontjától számított két percig engedi az üzenet visszavonását, ezért mindenképpen érdemes átnézni a szöveget az elküldés előtt.

Ha szerkeszteni szeretné az üzenetet, nem lesz sokkal nehezebb dolga. Ugyanúgy válasszuk ki és tartsuk lenyomva az üzenetet, majd válasszuk a Szerkesztés lehetőséget. Ezt követően módosíthatjuk is a szöveget, ha pedig megvagyunk, nyomjunk rá a Küldésre. A címzettek így is látni fogják, hogy az üzenet szerkesztve lett, de még így is jobban járunk, mint egy kínos üzenettel.

The post Mutatjuk, hogyan lehet törölni a már elküldött üzeneteket first appeared on 24.hu.