:

Előállt egy utas, aki meggondolta magát az eltűnt búvárhajó merülése előtt

Előállt egy utas, aki meggondolta magát az eltűnt búvárhajó merülése előtt

Vasárnap reggel, az indulás után egy óra negyvenöt perccel eltűnt az OceanGate búvárhajója. A Titanic roncsaihoz merülő hajó keresése azóta is zajlik, azonban a becslések csütörtök délutánra elfogyott az oxigén a fedélzeten, így csekély esély maradt a túlélésre.

A fedélzeten öt ember tartózkodott, köztük a brit milliárdos Hamish Harding, Paul-Henry Nargeolet francia merülőpilóta, valamint az OceanGate vezérigazgatója és alapítója, Stockton Rush is. Mellettük két turista vett még részt hivatalosan az expedíción, azonban a tragédia sokadik napján előállt egy férfi, aki azt állítja, kevesen múlott, hogy ő is az eltűnt hajó fedélzetén legyen.

Chris Brown üzletember azt állítja, biztonsági okokból lépett vissza az expedíciótól.

Ez nem meglepő, ugyanis az elmúlt napokban több olyan hír is megjelent, amely szerint a hajó nem volt a legjobb műszaki állapotban. A jelentések szerint már évekkel ezelőtt hibákat találtak a búvárhajó szénszálas borításában, nem rendelkezett megfelelő merülési tanúsítvánnyal, egy több mint tízéves játékkontrollerrel irányították, és a biztonsági rendszerek is megkérdőjelezhetők voltak.

A digitális marketinggel foglalkozó férfi a Good Morning Americának elmondta, jó barátságot ápolt Hamish Harding brit milliárdossal, az eltűnt tengeralattjáró öt utasának egyikével, aki meginvitálta az expedícióra. Megjegyezte, kezdetben a történelmi és tudományos lehetőségek miatt vonzotta is, hogy részt vegyen az expedícióban. A férfi, aki modern kori kalandornak tartja magát, nem részletezte, pontosan miért hátrált ki az expedícióból, csupán biztonsági okokat említett – írja az Independent.

Végül azt mondta, a hangsúlyt most arra kell helyezni, hogy megpróbáljuk megmenteni ezeket az embereket.

Erre azonban sajnos egyre kevesebb az esély, ugyanis a különböző számítások szerint magyar idő szerint dél és délután kettő óra között fogyhatott el a levegő a merülőhajón az üzemeltető cég által szolgáltatott információk alapján. Mint azt egy korábbi cikkünkben jeleztük, ezek után már csak a fedélzeten lévők lélekjelenlétében és a csodában lehet bízni.

The post Előállt egy utas, aki meggondolta magát az eltűnt búvárhajó merülése előtt first appeared on 24.hu.