:

Hamis pornóképekkel terjesztik ezt a veszélyes vírust

Hamis pornóképekkel terjesztik ezt a veszélyes vírust

Újabb megtévesztő, adathalász kampány ütötte fel a fejét az interneten. A hackerek hamis OnlyFans-tartalmakkal és felnőtteknek szóló csalikkal terjesztik a DcRAT nevű távoli hozzáférési trójai programot, amely lehetővé teszi számukra, hogy adatokat és hitelesítő adatokat lopjanak el, vagy zsarolóprogramot telepítsenek a fertőzött készülékekre – írja a Bleeping Computer.

Ha valaki nem ismerné, az OnlyFans egy olyan, az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált fizetős szolgáltatás, amelynek keretében felnőtt modellek, hírességek és közösségi médiaszemélyiségek privát fotóihoz, videóihoz és posztjaihoz férnek hozzá. Mivel sokan használják, vonzza a potenciális visszaéléseket is:

2023 januárjában egy brit kormányzati oldalba belenyúlva népszerűsítettek hamis Onlyfans-oldakat a támadók.

Az oldalak ráveszik a felhasználót, hogy töltsön le egy hasznos terhet a gépére, amit manuálisan kell telepítenie. Ezután pedig, ha a telepítés sikeres, meg is kezdi az adatok begyűjtését. A DcRAT billentyűzetmásolást, webkamera-megfigyelést, fájlmanipulációt és távoli hozzáférést végez, továbbá képes a webböngészőkből hitelesítő adatokat és cookie-kat is ellopni. A befecskendezett program egyébként szabadon elérhető a GitHub-on.

Érdemes tehát ismét kiemelni, hogy óvatosan járjunk el, amikor kétes forrásokból töltünk le archívumokat vagy futtatható fájlokat, különösen olyan esetekben, amikor azok ingyenes hozzáférést kínálnak fizetős, prémium tartalmakhoz.

The post Hamis pornóképekkel terjesztik ezt a veszélyes vírust first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés