:
Breaking News

Ennyit kapott Budapest az EU-tól lakhatásra

Megfizethető, biztonságos és fenntartható lakhatási lehetőségek bővítésére fordítaná Budapest azt a kétmilliárd forintot, melyet közvetlen európai uniós forrásként lakhatási programra kapott a főváros.

Budapesten lakhatási válság van, és a központi kormányzat lakáspolitikája nem segíti elő a megfizethető, biztonságos bérlakásszektor bővítését, amelynek kulcsfontosságú szerepe volna a válság enyhítésében – írta a Fővárosi Önkormányzat közleményében.

A támogatást az önkormányzat által vezetett konzorcium nyerte el az Európai Unió EUI – European Urban Initiative városfejlesztési programjában, a New European Bauhaus keretében meghirdetett pályázaton.

Több ebből Ennyibe kerülnek augusztustól a most még árstopos élelmiszerek Megkapták: nincs több potyautas az önkéntes nyugdíjpénztárakban

A felhívásra az EU 21 tagállamából összesen 99 pályázat érkezett, a nyertes pályázatokat egy többfordulós, szigorú bírálati folyamatban választották ki.

Egy legalább 20 lakásból álló, közel nulla energiaigényű lakóépületet alakítanak ki a IV. kerületi Szabadkai utcában

egy hosszú ideje üresen álló volt iskolaépületből, ami rászoruló budapestiek számára biztosít majd megfizethető, fenntartható otthonokat.

A pályázat részeként lakásügynökségi, energiaszegénységi és energiahatékonysági módszertani és fejlesztési programokat is megvalósítanak.

The post Ennyit kapott Budapest az EU-tól lakhatásra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés