:

Fél perc alatt gyorsul 400-ra és áll meg ez az autó

Fél perc alatt gyorsul 400-ra és áll meg ez az autó

Elképesztő rekordot állított be a Koenigsegg közel 10 éves hibrid autója, amely soha nem látott gyorsasággal teljesítette a nulláról 400 kilométer per órára való gyorsulás, majd az onnan történő megállást magába foglaló tesztet – írja az Interesting Engineering.

A széles körben elfogadott ipari mérce alapjául szolgáló távot a Stockholm közelében található Örebro repülőtéren végezték. A luxusgyártó Regera modellje 28,81 másodperces rekordidőt ért el, amivel egy másodpercet sikerült lefaragnia a Rimac teljesen elektromos hajtású Nevera autója által májusban beállított rekordból.

A tesztek során a motorteljesítmény és a fékhatás mellett a kipörgésgátló, az ABS, az aktív aerodinamikai és a felfüggesztési rendszerek teljesítményét is értékelték.

Ez a legújabb eredmény jelentős mérföldkő a belső égésű, a hibrid és a tisztán elektromos hajtásláncok között folyó versenyben.

A Regerát 2015-ben mutatkozott be, 80 darabos limitált szériában: a gyártás 2018-ban kezdődött és 2022-ben fejeződött be. A Regera 5,0 literes V8-as motorjának és a villanymotoroknak az együttes teljesítménye meghaladja az 1500 lóerőt (LE), és 1280 newtonméter (N.m) csúcsnyomaték áll rendelkezésre a 1590 kilogrammos hiperautó mozgatására.

The post Fél perc alatt gyorsul 400-ra és áll meg ez az autó first appeared on 24.hu.