:

Prigozsin azt mondja: nem akarta megbuktatni Putyint

Prigozsin azt mondja: nem akarta megbuktatni Putyint

A Wagner zsoldoscsoport feje szerint a csapatok tiltakozásul indultak meg szombaton, nem pedig azért, hogy megbuktassák az orosz kormányt.

Nemrég posztolt, 11 perces Telegram-üzenetében a Wagner vezére, Jevgenyij Prigozsin azt mondta, nem Vlagyimir Putyin orosz elnököt vette célba és nem az orosz vezetés megdöntése volt a cél, amikor a hétvégén kijelentette, hogy csapataival Moszkvába vonul.

A Wagner másnapja: mennyire esett szét Putyin hatalma?

„A menet célja az volt, hogy elkerüljük a Wagner pusztulását, és hogy felelősségre vonjuk azokat a hivatalnokokat, akik szakszerűtlen cselekedeteikkel rengeteg hibát követtek el” – mondta a BBC szerint Prigozsin. Hozzátette, sajnálja, hogy csapást kellett mérniük az orosz légierőre, és azt is, hogy azért fordultak vissza, hogy elkerüljék „az orosz katonák vérének kiontását”.

Hétfőn Putyin hangját is hallhattuk, de ő nem ejtett szót a Wagner hétvégi akciójáról.Ahogy azt a Forbes.hu-n is megírtuk, hétfői információk szerint Prigozsin ellen mégsem szüntették meg az eljárást.Holott a Kreml szóvivője szombat este a szabad távozás mellett ezt is megígérte, miután a belarusz elnök közbenjárásával Prigozsin visszafordította zsoldosait.

The post Prigozsin azt mondja: nem akarta megbuktatni Putyint appeared first on Forbes.hu.