:

Megszólalt Putyin – és mintha mi se történt volna szombaton

A Wagner-csoport akciója utáni első nyilatkozatában Vlagyimir Putyin meg sem említette a hétvégi eseményeket, egy ipari fórum résztvevőinek gratulált.

A Kreml videójáról nem tudni, hol és mikor készült. Putyin ebben a Jövő mérnökei elnevezésű kongresszus résztvevőihez szólt és dicsérte azokat a vállalatokat, amelyek a „súlyos külső kihívásokkal szemben” biztosítják az ország iparának stabil működését – írja az AFP.

Több ebből A Wagner másnapja: mennyire esett szét Putyin hatalma? 200 kilométerre voltak Moszkvától, de visszafordultak Prigozsin zsoldosai. Megszólalt a Kreml

Putyin legutóbb szombaton szólalt meg nyilvánosan Prigozsin és a zsoldosokból álló Wagner-csoport ügyében, akkor hazaárulással vádolta a Moszkva ellen fordulókat.

Prigozsin és csoport lépését „bűnös kalandnak, súlyos bűncselekménynek, fegyveres lázadásnak” nevezte.

Mai videóüzenete a BBC szerint azt sugallja, hogy a Kreml a megszokott módon működik. Tele van hazafias retorikával: a “fiatalokat, tapasztalt szakembereket, vállalkozásaink kollektíváit” dicséri, mondván, hogy az ország élete szempontjából legfontosabb ágazatokban – polgári és katonai – termelésnövekedést értek el.

Az orosz állami televízió vasárnap bemutatott egy Putyinnal készült interjút, melyben az orosz elnök magabiztosan beszél az Ukrajnával kapcsolatos tervekről. De ezt a beszélgetést minden valószínűség szerint a a Wagner-csoport szombati meghiúsult lázadása előtt rögzítették.

The post Megszólalt Putyin – és mintha mi se történt volna szombaton appeared first on Forbes.hu.