:

Megérkezhetett Belaruszba a Wagner-vezér

Megérkezhetett Belaruszba a Wagner-vezér

A Flightradaron szúrták ki Prigozsin gépének azonosító kódját. Rosztovból Minszkbe repült.

Egy olyan repülőgép érkezett kedden Oroszországból Fehéroroszországba, ami Jevgenyij Prigozsin orosz zsoldosfőnökhöz köthető. A Reuters szerint feltehetően ez a gép hozta Prigozsint Belaruszba három nappal azután, hogy meghiúsult a puccsa az orosz hadsereg ellen.

A Flightradar24 repüléskövető oldalon tűnt fel egy Embraer Legacy 600 típusú repülőgép, aminek azonosító kódja megegyezik az amerikai szankciós dokumentumokban Prigozsinnal kapcsolatba hozott repülőgépével. A gép a fehérorosz főváros, Minszk közelében kezdett ereszkedni. Először a Wagner-csoport által szombaton elfoglalt dél-oroszországi város, Rosztov felett jelent meg a nyomkövető oldalon.

Hotdogárusból zsoldosvezér gyémántbányákkal: honnan a Wagner-vezér Prigozsin vagyona?

Tegnap szólalt meg először a puccskísérlet óta

Prigozsint utoljára szombat este látták nyilvánosan, amint mosolyogva és járókelőkkel pacsizva beszáll egy terepjáróba, és elhajt Rosztovból, miután visszavonulásra utasította zsoldosait.

Tegnap aztán egy tizenegy perces üzenetben megszólalt a Telegram-csatornáján. Elmondta, hogy a csapatai tiltakozásul indultak meg szombaton, nem pedig azért, hogy megbuktassák az orosz kormányt.

Prigozsin azt mondja: nem akarta megbuktatni Putyint

Borítókép: Rosztov-na-Donu, 2023. június 24. Videófelvételrõl készített kép Jevgenyij Prigozsinról, a Wagner-csoport nevû orosz zsoldoshadsereg alapítójáról. MTI/AP/Prigozsin sajtószolgálata

The post Megérkezhetett Belaruszba a Wagner-vezér appeared first on Forbes.hu.