:
Breaking News

Elgyengült a forint a hónap végére

A hét második felére egy picit elgyengült, de még mindig erős szinten mozog a forint az euróval szemben. A dollárnál nagyobb a változás.

371,26 forintos euróárfolyammal kezdjük a hét utolsó munkanapját és egyben a júniusi hónap utolsó napját. Az EURHUF a héten viszonylag stabilan, 368,2 és 371,5 közötti tartományban mozgott: a hét második felében ugyan kissé elgyengült, de nem látványosan távolodott el az éves rekord közeli szinttől – a gravitációs vonal továbbra is 370 forintnál húzódott.

A dollár esetében már más a helyzet: a kedd délutáni, 335,8 forintos USDHUF-minimum péntek reggelre 341,59-re szökkent. Ez nem csak abszolútértékben, hanem arányaiban is jelentősebb gyengülés: míg az euróval szemben a három napon belüli változás nem éri el az egy százalékpontos gyengülést sem, az amerikai valutához képest 1,7 százalékponttal gyengült a forint.

Több ebből Érdemes várni a hiteligényléssel, hogy megúszd a többmilliós büntetést Újból gyengül a forint

A font mozgása már jóval kiegyenlítettebb: a GBPHUF cikkünk írásának pillanatában 431,37 forinton kezdi a napot. A svájci frank kedd óta négy forintot erősödött, jelenleg 380,15 a CHFHUF.

The post Elgyengült a forint a hónap végére appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés