:

Orbán: elfogyott a pénz, bicskanyitogató, amit az EU csinál

A miniszterelnök az infláció alakulásáról is beszélt.

Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcsról jelentkezett be a Kossuth Rádióba. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában az uniós költségvetési módosító javaslatot bírálta: szerinte ez a csőd szélére sodorná az Európai Uniót.

Orbán szerint a Bizottság lényegében bejelentette: elfogyott a pénz, plusz eurómilliárdokat vár a tagállamoktól.

Ebből 50 milliárdot fizetnének Ukrajnának, amit a miniszterelnök zűrös pénzügyi csomagként jellemzett: szerinte az eddig adott 70 milliárd euróról sem tudjuk, mire ment el. Szerinte a kérés oly mértékben abszurd, hogy majdnem minden uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a kezében.

Több ebből Orbán: elfogyott a pénz, bicskanyitogató, amit az EU csinál Júliustól gyökeresen megváltozik a védőnői szolgálat

„Hatalmas összegek mennek ki, ellenőrizetlenül. Már régen nincsen pénzünk arra, amire költünk. Ezért akarnak folyton hiteleket felvenni. Hol a magyarok pénze? Attól tartok, hogy Ukrajnában” – mondta Orbán.

Infláció: az energiakitettség az oka

Húsba vágóan érintette az infláció Magyarországot, mivel az energia nagy részét külföldről szerezzük. A miniszterelnök szerint van haladás, persze nem annyira gyorsan, mint azt szeretné.

„Fontos eszköz az úton a kötelező akciózás. Jól láthatóan ez meg is kezdődött, a kereskedők ezt kénytelenek alkalmazni. Jó pár termék ára radikálisan csökkent” – mondta a kormányfő.

The post Orbán: elfogyott a pénz, bicskanyitogató, amit az EU csinál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés