:

Vodafone adásvétel: ki kell adni a szerződést

Vodafone adásvétel: ki kell adni a szerződést

Döntött a Fővárosi Törvényszék a Vodafone megvásárlási körülményeinek tisztázására indított adatigénylési perben, ki kell adni a szerződést és a jelentéseket.

A Vodafone Magyarország 49 százalékos üzletrésznek állami megvásárlási körülményeinek tisztázására indított adatigénylési perben döntött a Fővárosi Törvényszék.

Az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 15 napon belül

köteles kiadni a szocialista Tóth Bertalan részére az adásvételi szerződést, valamint az ügyletet megelőzően készített értékelési, üzleti és jogi átvilágítási jelentéseket.

Az adatokból kiderülhet, hogy mire fizetett a magyar állam 324 milliárd forintot az adófizetők pénzéből egy olyan cég kisebbségi tulajdonrészéért, amely 2020-ban és 2021-ben is veszteséges volt – írja Facebook-oldalán Tóth Bertalan, az MSZP képviselője.

A bíróság egyértelművé tette, hogy a dokumentumok angolról magyarra történő fordításának 20 millió forintos költségét az állam viseli, hiszen eleve magyar nyelven kellett volna szerződést kötniük.

Angolról magyarra

A szerződést Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azért próbálta kikérni még áprilisban, hogy fény derüljön a megállapodás homályban tartott részleteire is, de a 49 százalékos tulajdonrészt az Antenna Hungáriával együtt birtokló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. képviselőjétől azt a választ kapta a Fővárosi Törvényszéken, hogy még nem sikerült angolról magyarra lefordítani a dokumentumot.

A nemzeti vagyonról szóló törvény ugyanakkor előírja, hogy az állami szerződéseket magyarul kell megkötni. Ez a kikötés pont azért szerepel a törvényben, hogy vita esetén a magyar bíróság járhasson el a magyar jog alapján az ügyekben.

The post Vodafone adásvétel: ki kell adni a szerződést appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés