:
Breaking News

Vodafone-deal után: európai színpadra vágyik a 4iG?

Jászai Gellért szerint a magyar állam soha nem adott ellentételezés nélkül támogatást vagy forrást a 4iG-nek. A cégcsoport elnöke arra is kitért, hogy részvényeik bevezetését fontolgatják más európai tőzsdére is.

Jászai Gellért az index.hu-nak adott interjút azután, hogy bejelentették, a cégcsoport eladta a Digi mobilhálózati eszközeit és frekvenciáit az állami vállalat Pro-M-nek 68 milliárd forintért.

A cégcsoport elnöke az interjúban beszélt ennek a tranzakciónak a nemzetbiztonsági értékéről, valamint a hazai védelmi ipar digitalizációjáról.

Több ebből Orbán Ráhel így lesz a legnagyobb földbirtokos a tokaji borvidéken Vodafone adásvétel: ki kell adni a szerződést

Kitért arra is, hogy a magyar államnak a Digi infrastruktúrájára a rádiófrekvenciás vészhelyzeti kommunikációt megoldásához, saját torony- és hálózati infrastruktúra használatához van szüksége, a szerinte nemzetbiztonsági jelentőségű.

Szerinte a 68 milliárd forintos vételár reális, ebben az éves üzemeltetési költség és a toronyhálózathoz szükséges központi hálózat kiépítésének a költsége is benne van.

A befolyt összeg egy részéből a 4iG-csoport majdnem 800 milliárd forintos adósságállományát csökkentik.

Megfontolják a részvények bevezetését más európai tőzsdére

A 4iG-részvényekkel kapcsolatban elmondta, hogy a részvény volatilitása nagyban csökkent, ami az alapfeltétele annak, hogy intézményi befektetők vásároljanak. A vállalat célja, hogy nagyobb számban legyenek intézményi befektetők a tulajdonosok között.

Mivel a magyar tőzsdén gyenge a likviditás, ezért meg fogja fontolni a 4iG a részvényeinek bevezetését más európai tőzsdére.

A 4iG részvényeinek árfolyama emelkedik a mai kereskedésben, 4,1 százalékos pluszban áll a részvény, amivel felülteljesítő a magyar piacon.

The post Vodafone-deal után: európai színpadra vágyik a 4iG? appeared first on Forbes.hu.