:
Breaking News

A fővárosinál is nagyobb mértékben emelkedtek ezek az árak vidéken

Vidéken is jelentősen nőtt a bérlakások ára, évi 38 százalékot emelkedett az átlag havi bérleti díj. Néhány budapesti kerületben csökkentek az árak, de így is jóval a vidéki szint felett vannak.

A vidéki bérlakások ára is lényegesen megnőtt az elmúlt évhez képest az Otthon Centrum felmérésre szerint.

A legnagyobb vidéki városokban a budapestinél olcsóbban, átlagosan 174 ezer forintért lehetett bérlakáshoz jutni az idei év első öt és fél hónapjában.

Több ebből Mire lesz elég a nyugdíjemelés? Bajban a nyugdíjasok Így változott a hitelfelvételi kedvünk

„Ez az árszint azonban a tavalyinál 38 százalékkal magasabb, ami markáns emelkedést mutat” – jegyezte meg Soóki-Tóth Gábor, az OC elemzési vezetője. Itt a fővárosinál is nagyobb mértékben drágultak a bérleti díjak, s ebben az összetételhatásnak is szerepe van.

A fővárosban a téglalakások átlagos havi bérleti díja 227 ezer forintra nőtt idén, Soóki-Tóth Gábor szerint ez az érték 10 százalékkal múlja felül a tavalyi éves átlagot.

Nem mindegy, hol béreljük

Az idei bérbeadások alapján a fővárosban

a VI. kerület a legdrágább átlagosan 317 ezer forintos havi díjjal,amelyet a II. kerület 305 ezer,az I. kerület 300 ezer V. kerület 283 ezer forinttal követ.

A legtöbb kerületben nőtt a bérleti díj, jellemzően 5 és 20 százalék között, azonban a III. és a VII. kerületekben már 5 és 10 százalékos árcsökkenést mért az OC.

A legdrágább vidéki városok

A vidéki megyei jogú városok esetében Győr és Székesfehérvár elhúzott a többi várostól, mivel a havi átlagos bérleti díj megközelítette a 200 ezer forintot.

Ezzel szemben Szegeden, Kecskeméten és Debrecenben még mindig 140 ezer forintot kértek a tulajdonosok egy hónapra.

The post A fővárosinál is nagyobb mértékben emelkedtek ezek az árak vidéken appeared first on Forbes.hu.