:

Nagyot ugrott a forint – csak nem a jó irányba

Erősödik az euró, a dollár, a svájci frank és az angol font is a forinttal szemben.

Több mint két forinttal gyengült a magyar valuta az euróval szemben hétfő reggel óta, az EURHUF kedvezőtlen iránya azóta is kitart. Cikkünk írásának pillanatában, kedd kora reggel 374,31 forintért lehet kapni egy eurót, ami már szemmel látható elmozdulás a múlt heti, 370-es gravitációs vonaltól.

Arányában ismét lekörözi a dollár erősödése az euróét: itt szerda óta közel hat forintot, 337,58-ról 343,52-re ugrott a jegyzés. Jelentősen itt is hétfő reggel szakadt el a 340-es lélektani határtól a forint, kedd reggelre még nem javult a magyar valuta helyzete.

Több ebből Nagyot ugrott a forint – csak nem a jó irányba A ChatGPT a mesterséges intelligencia kapudrogja – interjú

A gyengülést a svájci frankkal (382,74 forint) és az angol fonttal (435,99 forint) szemben is jól látni, mindkettő esetében pár napon belül öt forinttal vagyunk feljebb.

Fontos adatok érkeznek a héten, amik eldönthetik a forint korrekciójának mértékét: csütörtökön a kiskereskedelmi forgalom valamint az ipari termelés májusi adatait, péntek reggel pedig a legfrisebb inflációs adatokat kapjuk meg. A Portfolio péntek estére datálja az S&P hitelminősítését is (itt azonban érdemi változás nem várható).

The post Nagyot ugrott a forint – csak nem a jó irányba appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés