:

Soros-alapítványok: drasztikus lépés a hatalomátvétel után

A felső vezetést is átszervezik, de durva racionalizálásba kezd a Nyílt Társadalom Alapítványok. A szervezetet nemrég vette át Soros György fia.

Soros György 25 milliárd dollárnyi vagyont kezelő nonprofit alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundation, OSF) a szervezet szóvivője szerint mintegy 40 százalékkal csökkenti alkalmazottai számát, miközben különböző vezetői pozíciókat szervez át – írja a Wall Street Journal.

Az alapítvány már hónapokkal ezelőtt meghozta a döntést a létszámcsökkentésről, mint mondják, azért hogy rugalmasabb szervezetté váljon. A lap az átszervezésre rálátó forrásai alapján arról ír, hogy a lépésnek semmi köze ahhoz, hogy Soros 37 éves fia, Alex vette át a szervezet vezetését nemrég (az utódlás hátteréről itt írtunk). Magát a döntést a héten hagyta jóvá az OSF igazgatótanácsa, amelynek elnöke Alex.

A világszerte aktív alapítvány 18 irodájában 800 ember foglalkoztat, a leépítés valamennyit érinteni fogja.

A programok változhatnak, a célok és a pénz nem

Az OSF működése túl bürokratikussá, nehézkessé vált, a döntések meghozatala időben is elhúzódott. A racionalizálással ezen is segíteni akarnak. Az OSF várhatóan nem fogja csökkenteni tevékenységét vagy a különböző ügyek támogatását. Továbbra is évi 1,5 milliárd dollárt osztanak szét. Hogy a programok és a vezetés hogyan változik, arról még nincs döntés.

„A változtatások célja, hogy maximalizáljuk a Nyílt Társadalom hatását a jelenleg a nyílt és szabad társadalmakat fenyegető erőkkel szembeni fellépésben” – áll az OSF honlapján közzétett nyilatkozatban.

The post Soros-alapítványok: drasztikus lépés a hatalomátvétel után appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés