:

Aláírásgyűjtés indult a státusztörvény visszadobásáért

Aláírásgyűjtés indult a státusztörvény visszadobásáért

A NoÁr Mozgalom aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy Novák Katalin köztársasági elnök ne írja alá jelenlegi formájában a pedagógus-státusztörvényt, amelyet – hiába az országos tiltakozások – kedden fogadott el a parlament.

A NoÁr Novák Katalinnak írt nyílt levelében kifejtette: március 2-án fedte fel a Belügyminisztérium a státusztörvény első tervezetét, azóta folyamatos megmozdulások, demonstrációk vannak az egész országban, mert az immár megszavazott törvény nem oldja meg a problémát, hanem csak még tovább fokozza azt. A pedagógus életpálya már nem vonzó, a bérek alacsonyak, a megbecsültség kicsi és

rengeteg túlórával, érzelmi teherrel kell megküzdeniük azoknak, akik ezt a pályát választják vagy választották.

Fotó: Noár Mozgalom

Kifejtik: a státusztörvény retorziókkal él a pedagógusokkal szemben. A felmondási idő megnő, bármikor áthelyezhetik őket egy másik intézménybe, nem nyilatkozhatnak a közoktatásról. „Mindezzel a törvény még távolabb taszítja egész nemzetünket a tudásra alapozó jóllét megvalósulásának lehetőségétől és súlyosan veszélyezteti az ország gazdasági és fejlődési önállóságát.”

Ezt a bánásmódot egyetlen normális értelmiségi sem tudja elviselni hosszú távon – pályaelhagyó pedagógusokkal beszélgettünk

A státusztörvény nem megoldaná, hanem tönkretenné a magyar oktatási rendszert. A státusztörvény korlátozná a pedagógusokat, büntetné a diákokat és tehetetlenné tenné a szülőket.

Az elmúlt másfél évben diákok, tanárok, szülők és jóérzésű állampolgárok harcoltak az oktatás helyzetéért, mert mindnyájan azt szeretnénk, hogy egy szabad és minőségi oktatási rendszerben tanulhassanak a diákok. 

A státusztörvény ezzel szemben korlátoz, bezár, elszürkít és ellehetetlenít most és hosszú távon is. Ezért kérik, hogy Novák ne írja alá a státusztörvényt és küldje vissza a Parlamentnek megfontolásra.

The post Aláírásgyűjtés indult a státusztörvény visszadobásáért appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés