:

Még idén boltokba kerülhet a PlayStation 5 Slim

Még idén boltokba kerülhet a PlayStation 5 Slim

Az Egyesült Államokban javában tart a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és a Microsoft közti jogi meghallgatás a tavaly bejelentett, az Activision Blizzard játékkiadó felvásárlása kapcsán, és a procedúra keretében rendre olyan információk látnak napvilágot a konkurens konzolgyártó Sonyról, amikről az érintett cég hivatalosan még nem nagyon tett közzé információkat.

A nyilvánosan is elérhető iratokból nemrégiben kiszivárgott, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni az új PlayStation „kézikonzol”, és emellé a Microsoft most azt is megszellőztette, hogy még idén a boltokba kerülhet egy új PlayStation 5 modell, méghozzá egy Slim verzió.

Amennyiben hinni lehet a kiszivárgott információknak, akkor ez az optikai meghajtó nélküli Digital Edition új verziója, ami abban fog különbözni a 2020-ban piacra került első változattól, hogy erre már ráköthető lesz egy külső meghajtó, ami képessé teszi a gépet lemezes játékok futtatására. A Microsoft továbbá azt is tudni véli, hogy ez a variáns 399 dolláros áron (~140 ezer forint) kerül majd forgalomba. Egy korábbi pletyka szerint a Sony kivonná a forgalomból a jelenlegi lemezes változatot, és a boltokba a most megszellőztetett Slim modell kerülne, méghozzá külső meghajtóval egybecsomagolt változatban, illetve anélkül – hogy mindenki az igényeinek megfelelő modellt választhassa. A források szerint a külső lemezmeghajtó önmagában is beszerezhető lesz.

Hogy a PlayStation 5-ből lesz új verzió, az nem kérdéses, hiszen már az előző konzolgenerációk során bevett szokássá vált, hogy a gyártók a tapasztalatok alapján áttervezett verziókat dobnak piacra. Így volt ez már a PlayStation 2, az Xbox 360, a PlayStation 3 esetében is, a PlayStation 4 és az Xbox One modelleknél pedig a gyártók ennél is tovább mentek, és kiadták az alapmodelleknél erősebb hardverrel szerelt PlayStation 4 Pro és Xbox One X modelleket. Ennek megfelelően már a PlayStation 5-tel kapcsolatban is felröppentek olyan pletykák, hogy az új Slim változat mellett előbb-utóbb lesz belőle egy jobb hardverrel szerelt Pro variáns is.

Kapcsolódó Mennyibe kerül manapság játszani? PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

The post Még idén boltokba kerülhet a PlayStation 5 Slim first appeared on 24.hu.