:

Újabb lélektani határ felé közelít a forint

Újabb lélektani határ felé közelít a forint, lassan 380 forint lehet egy euró.

Már szerda reggelre is gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Akkor az euró jegyzése 375,51 forinton állt az előző esti 375,46 forint után, a dollár jegyzése 345,50 forintra ment fel 344,37 forintról, a svájci frankot pedig 384,78 forinton jegyzik 384,52 forint után. Szerda reggeli jegyzésén a forint 1,1 százalékkal áll gyengébben a hétfői kezdésnél az euróval és a dollárral szemben, valamint 1,2 százalékkal gyengébben a svájci frank ellenében, írta az MTI.

Szerda napközben tovább gynegült a forint, és már több mint 378 forint volt egy euró. Kora délután 378, 6 forinton áll az árfolyam.

Az MNB épp ma hozta nyilvánosságra legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét. Eszerint ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa júniusi ülésén a kamatkondíciókról a szerdán közölt rövidített jegyzőkönyv szerint. Az alapkamat 13 százalékon maradt, az egynapos betéti gyorstenderek és devizacsere-tenderek esetében 100 bázisponttal csökkent a kamatszint.

The post Újabb lélektani határ felé közelít a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés