:

Zuckerberg megint nagyot álmodik: elindult az ellen-Twitter

Az első négy órában ötmillió regisztrációt húzott be Zuckerberg új alkalmazása.

Több mint száz országban elindult a Threads, a Meta által újonnan elindított alkalmazás, írja a BBC. Az app célja Mark Zuckerberg Meta-vezér szavai alapján, hogy betöltse a Twitter szerepét. Szakértők szerint valóban van rá esély, hogy a Threads magához vonzza azokat a twitterezőket, akik elégedetlenek a platform közelmúltbeli változásaival.

A Threadsen a felhasználók legfeljebb 500 karakteres bejegyzéseket tehetnek közzé, és számos, a Twitterhez hasonló funkcióval rendelkezik.

Zuckerberg Threads-bejegyzése szerint az alkalmazás az első négy órában meghaladta az ötmillió regisztrációt, a cél egy egymilliárd fős beszélgetőalkalmazás felépítése.

Az elindulás hírére Elon Musk is reagált. A Twitter-vezér szerint „sokkal jobb, ha idegenek támadnak meg a Twitteren, mintha a hide-the-pain Instagram hamis boldogságában lubickolnánk”.

A Threads már több mint 100 országban letölthető, köztük az Egyesült Királyságban is, de az EU-ban szabályozási aggályok miatt még nem. A kritika szerint az alkalmazás sokféle személyes adatot felhasználhat, többek között egészségügyi, pénzügyi és böngészési adatokat is.

Elon Musk az amerikai Forbes becslése alapján jelenleg a világ leggazdagabb embere 251,1 milliárd dolláros becsült vagyonnal, Zuckerberg a hetedik, 104,4 milliárd dollárral.

The post Zuckerberg megint nagyot álmodik: elindult az ellen-Twitter appeared first on Forbes.hu.