:
Breaking News

Megijedtek a befektetők, lejtőn a forint

Kitart a lejtmenet.

A jelek szerint erősödnek a félelmek az államháztartás helyzete és a megszorítások miatt, továbbra is lejtmenetben van a forint a szerdai adatokhoz képest, több mint három hónap után először lépte át a 380-as lélektani határt az euróval szemben. Csütörtök reggel a 384 forintot is elérte az euró, a dollár 9 óra után 353,4, a svájci frank 393,7 forintot ért.

Már szerda reggelre is gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Akkor az euró jegyzése 375,51 forinton állt az előző esti 375,46 forint után, a dollár jegyzése 345,50 forintra ment fel 344,37 forintról, a svájci frankot pedig 384,78 forinton jegyzik 384,52 forint után. Napközben tovább gyengült a forint, kora délután 378,6 forinton állt az euróárfolyam.

Az MNB tegnap hozta nyilvánosságra legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét. Eszerint ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa júniusi ülésén a kamatkondíciókról. Az alapkamat 13 százalékon maradt, az egynapos betéti gyorstenderek és devizacsere-tenderek esetében 100 bázisponttal csökkent a kamatszint.

A forint a régióban is alulteljesített tegnap, illetve az elmúlt napokban, írja a Portfolio.hu. A lengyel zloty egy hét alatt 0,3 százalékkal erősödött, a cseh korona 0,1 százalékkal esett vissza. A magyar deviza ezzel szemben 3,25 százalékot veszített. Ez is arra utal, hogy elsősorban magyar specifikus tényezők okozzák a gyengülést.

The post Megijedtek a befektetők, lejtőn a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés