:

Ezért nem érhető el itthon Zuckerberg új közösségi oldala

Ezért nem érhető el itthon Zuckerberg új közösségi oldala

Elon Musk hatalomátvétele óta jelentősen megváltozott a Twitter, aminek a felhasználók nagy része egyáltalán nem örül. Ezt az elégedetlenséget kihasználva indította el a Meta az új mikroblog szolgáltatását, a Threades-et, amire a csütörtöki indulás első néhány órájában már 5 millióan regisztráltak – írja a Guardian.

A Twitter új riválisa azért is lehet vonzó sokaknak, mert csupán egyetlen Instagram-fiók kell a bejelentkezéshez, ezen felül egy bejegyzés a Twitter 280 karakteres limitje helyett 500 karakterből is állhat, valamint a leghosszabb feltölthető videó is 5 percre nőtt. Vannak azonban furcsaságai is az appnak: ha például törölni akarjuk a Threads-fiókunkat, azért az Insta-profilunkat is fel kell áldozni.

Az applikáció már több mint 100 országban elindult, azonban Európa kimaradt ebből a körből.

A Google Bard chatbotot követően tehát a Threads lehet a második nagy internetes szolgáltatás, amely a szigorú EU-s törvények miatt csak jóval később válhat elérhetővé, ha egyáltalán sor kerül rá.

A probléma forrása az Independent szerint az, hogy regisztrációkor a Threads importálni akarja a meglévő felhasználói adatokat az Instagramból, ami az ír adatvédelmi hatóság szerint olyan adatokat érint, mint az egészségügyi, kereséstörténeti, valamint földrajzi adatok. A Metának ezért a hivatalos európai indulás előtt bizonyítania kell, hogy minden eljárása megfelel az EU magánszféravédelmi és adatkezelési törvényeinek.

The post Ezért nem érhető el itthon Zuckerberg új közösségi oldala first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés