:

Titan-katasztrófa: nem kirándulgat többé az óceán mélyére az OceanGate

Minden kereskedelmi és kutatási tevékenységét felfüggeszti a cég.

A The Guardian azt írja, a szervezet nem fog óceán mélyi expedíciókat indítani sem a Titanic roncsaihoz, sem máshova. A döntést közel három héttel azután hozták meg, hogy az OceanGate tengeralattjárója, a Titan felrobbant és a fedélzeten tartózkodó öt ember meghalt. A szervezet a honlapján jelentette be a döntést, de hogy a felfüggesztés pontosan mennyi ideig tart, nem részletezi.

Az OceanGate magáncéget 2009-ben alapította Stockton Rush és Guillermo Söhnlein. A cég bérelt kereskedelmi tengeralattjárókkal az elmúlt 13 év nagy részét azzal töltötte, hogy ügyfeleit különböző helyekre, többek között az Andrea Doria és a Titanic roncsaihoz vigye.

Júniusban aztán az OceanGate azzal vált világhírűvé, hogy egyik merülőhajója eltűnt. Napokkal később bebizonyosodott, hogy a fedélzeten tartózkodók, köztük Rush is, meghaltak. Rushon kívül a halálos áldozatok között volt az 58 éves, brit Hamish Harding, a 77 éves Paul-Henri Nargeolet francia Titanic-kutató, valamint a 48 éves Shahzada Dawood brit pakisztáni üzletember és 19 éves fia, Suleman.

A múlt héten a roncsok közül előkerültek az eltűntek feltételezett emberi maradványai.

The post Titan-katasztrófa: nem kirándulgat többé az óceán mélyére az OceanGate appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés