:

Melegellenes törvény a gyakorlatban: a Libri fóliával von be könyveket

Melegellenes törvény a gyakorlatban: a Libri fóliával von be könyveket

Fóliával von be bizonyos könyveket a Libri, hogy ne lehessen beléjük lapozni.

Átlátszó fóliával vont be könyveket a Libri a melegellenes törvény miatt, írja a Telex. Rácz-Stefán Tibor író Facebookon közzétett videója alapján a budapesti Westendben lévő Libriben több olyan könyv is van, amit átlátszó fóliával vontak be, azaz nem lehet belelapozni.

Az ügy kapcsán a Telex megkereste a Librit. Arra voltak kíváncsiak, hogy a fóliázás a gyermekvédelmi / melegellenes törvény miatt történt-e. A nemrég a kormányközeli MCC-hez került cég megerősítette, hogy

valóban a törvény miatt fóliáznak be bizonyos könyveket.

A Telex szerint a gyakorlatot nem egyszerre vezethették be, vannak még olyan üzletek, ahol az LMBTQ érintettségű könyvek nincsenek befóliázva.

Több ebből Egy szerző már távozott is a Libritől, a könyves szakmát váratlanul érte a kiadó átvétele Gazdasági okokból marad el a magyar könyvpiac egyik legfontosabb díja

A Libri az elmúlt hetekben jó pár könyvkiadót megkeresett, hogy megtudja, a kiadók szerint az adott könyvek megfelelnek-e a előírásainak. Májusban a fogyasztóvédelmi hatóság pénzbírságot szabott ki a cégre egy olyan könyv miatt, amelyet az ifjúsági részlegen árultak, holott a hatóság szerint a melegellenes törvény előírásai miatt nem ott kellett volna.

Hasonló okból a másik nagy könyvterjesztő vállalat, a Líra ellen is indult eljárás.

A Libri a lapnak hangsúlyozta, nincs szó arról, hogy a törvény miatt bármilyen könyv lekerült volna a kínálatukból, minden eddig megvásárolható kötet kapható lesz a továbbiakban. Ami változik, az a jogszabály által érintett könyvek kihelyezésének módja. Egyes könyvek az ifjúsági kategória helyett máshová kerülhetnek, más köteteket pedig befóliázhatnak.

The post Melegellenes törvény a gyakorlatban: a Libri fóliával von be könyveket appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés