:

Szauna, vagy szerencse? Négyből egy Intercityn van klíma a MÁV-nál

Egyre több utas panaszkodik a klíma hiányára, a MÁV pedig lépne, de nincs pénz. Forró és eseménydús hét elé néz a vasúttársaság.

Nincs pénze újabb klimatizált kocsikra a MÁV-nak, ezért továbbra is csak minden negyedik vonatot tudnak lehűteni – írja a Hvg. A forró napokon – amiből ezen a héten több is lesz – a vasúttársaság fokozott pályafelügyeletet vezethet be, de ennél többet nem tudnak tenni.

Ezen a nyáron a dél-balatoni Tópart Intercitynél és a Békés Intercitynél is előfordult, hogy légkondicionálás nélküli kocsikkal indult útnak a vonat. Országos szinten ugyan a vonatok 42 százalékán van klíma, a távolsági vonatoknak viszont csak a negyedén. A többi vonaton lévő „légjavító berendezés” viszont 35 fok felett hatástalan. Ez abból is látszik, hogy egyre több utas panaszkodik arra, hogy nem működik, vagy rosszul működik a klíma – írta a lapnak a MÁV.

A hőség a síneket is próbára teszi, 50-60 fokos sínhőmérséklettől akár el is deformálódhatnak. Ráadásul a MÁV egy eseménytelen napon is kapacitásának közel 100 százalékán működik, beleértve a munkaerő- és a gépállományt is.

The post Szauna, vagy szerencse? Négyből egy Intercityn van klíma a MÁV-nál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés