:

Változó viszonyok az építőiparban: érdemes lehet most belevágni?

Változásokat jósolnak a vállalkozások az építőiparban. Csökkenő árak, az áruhiány megszűnése és a határidők rövidülése is várható.

Árcsökkenést prognosztizál az építési termékek egy részénél az építőanyag-kereskedő vállalkozások többsége, a korábban tapasztalt beszerzési nehézségek már megszűntek. Most éri meg energiatakarékossági lakásfelújításba kezdeni – írja a Napi.hu.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a betonacéloknál például 35 százalékos, a faanyagoknál 20 százalékos az árcsökkenés. A vállalási határidők is jóval korábbra kerültek és megszűnt az áruhiány is.

Több ebből Ma kell még benzint venni, holnaptól más világ lesz Belehúztak a nyugdíjpénztárak, már az inflációval is kezdik felvenni a versenyt

A szövetség keretében működő Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozat 150 magyarországi építőanyag-kereskedő helyzetértékelését és idei második félévi várakozásait összesítette.

Tavaly, a konjunktúra időszakában a válaszadók 71 százalékának nőtt az árbevétele, idén azonban 92 százalékuk csökkenésre számít – közölte a tagozat elnöke, Juhász Attila.

Idén eddig 34 százalékkal kevesebb áru fogyott, mint az előző év azonos időszakában, az építőanyag-kereskedők 86 százaléka a jövedelmezőség romlásától tart.

Jelentős árspirál tapasztalható, most megéri belevágni az építkezésbe, a felújításba – fogalmazott az elnök.

A veszteségek mérséklése érdekében a kereskedőcégek 71 százaléka készül energiatakarékossági intézkedésekre, fejlesztésekre, másrészt a termékek és a szolgáltatások bővítésében, a digitalizációban, az internetes értékesítés fejlesztésében látják a kiutat.

The post Változó viszonyok az építőiparban: érdemes lehet most belevágni? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés