:

Váratlan bejelentés: a legendás főnök mégsem adja át a stafétát, hanem marad tovább

Váratlan bejelentés: a legendás főnök mégsem adja át a stafétát, hanem marad tovább

Úgy látszik, Bob Iger és a Disney egyszerűen szétválaszthatatlanok. 2026-ig marad a neves cégvezető a szórakoztatóipari monstrumnál.

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentum szerint a hetvenkét éves Bob Iger a korább megígértnél tovább marad a The Walt Disney Company vezérigazgatói székében. Iger tavaly tért vissza a Disney berkeibe, miután 2005 és 2020 között vezette azt, 2021 végével pedig az igazgatótanács székéből otthagyta a szórakoztatóipari óriást. De csak kis időre: Iger tavaly novemberben kétéves időtartamra tért vissza a vezérigazgatói poszthoz azzal az ígérettel, hogy ez idő alatt megtalálja utódját.

Ehhez képest most az változott, hogy Iger 2026 végéig fogja betölteni a tisztséget.

Közleményében Iger azt írja, azért marad tovább, hogy a céget még erősebb piaci helyzetben tudja rábízni az utódra. Hozzáteszi: a Disney „magasan képzett” jelöltekből válogat házon belül és kívül egyaránt, ő pedig továbbra is a sikeres átmenetre fókuszál mostani munkájában.

Búcsúzik a legendás főnök, aki szörnyeteget csinált a Disney-ből

Iger rövid szünetében Bob Chapek irányította a céget, de mindkettejükhöz köthetők megosztó vagy negatív lépések az elmúlt időkből. Chapekről egyértelműen a Fekete Özvegy című Marvel-filmhez köthető, aznapi mozis-streamingpremier balhé juthat sokak eszébe, Iger mostani visszatérése alatt pedig háromkörnyi leépítés is történt a cégnél, ami körülbelül 7000 alkalmazottat érintett.

Iger pályafutásáról 2021 végén, az (átmeneti) visszavonulása kapcsán írtunk hosszú portrécikket a Forbes.hu-n: Búcsúzik a legendás főnök, aki szörnyeteget csinált a Disney-ből.

The post Váratlan bejelentés: a legendás főnök mégsem adja át a stafétát, hanem marad tovább appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés