:

Itt nincs az a hurcináci-verseny. A puhatalpú babacipők divatját hozta el a Liliputi

Itt nincs az a hurcináci-verseny. A puhatalpú babacipők divatját hozta el a Liliputi

Indiából importálta a puha talpú cipők és a hordozás divatját a Liliputi babaholmimárkát kitaláló házaspár. Aztán egyszer csak túladtak a gyártáson és a budapesti üzleten is. Az utódok, Nardai Nóra és Földi Balázs is hurci-, azaz hordozómániások, bár azt mondják, nem mindegy, mikor, miben és hogyan köti az ember magára a gyerekét. A Liliputi sztorija a júliusi Forbesban, ajánló itt.

„Biztos a színnel van baja” – jegyzi meg viccesen Nardai Nóra, ahogy a babasírás beszűrődik a bolt raktárába. Itt ülünk le beszélgetni, a színes mamakabátok és a cipősdobozhegyek mellé. A Liliputi babaruha- és babacipőbolt Lövőház utcai üzlete előtt most üres babakocsik parkolnak, bent éppen ingyenes hordozási tanácsadás folyik.

A szülőknek szakértők adnak tanácsot, hogy melyik hordozót érdemes választaniuk, a csatosat, a karikásat vagy a szövött kendőt.

Nóráék rendszeresen tartanak online és személyes bemutatót, ahol a babák is kipróbálhatják, melyik módszer a legkényelmesebb nekik. A másfél órás találkozó alatt többnyire csendben szuszognak a szülők mellkasán vagy hátán, de ha épp kényelmetlennek találják a hordozót, azt hangosan jelzik, ahogyan most is.

Fontos, hogy jól használják

„Megmutatjuk, hogyan válasszák ki a nekik megfelelőt, és hogyan használják jól” – magyarázza Nóra és férje, Földi Balázs, a Liliputit ma tulajdonló házaspár. Az elmúlt évtizedben teret nyert a „hurcizás”, a babakocsik mellett egyre népszerűbbé váltak a szülőkre kötött és csatolt hordozók. A népszerűség azonban nem minden, Nóráék szerint vannak még félreértések, és sok a rossz minőségű termék.

Nóra és Balázs elhivatottan és szeretettel beszélnek a Liliputiról, pedig csak négy éve tulajdonosok. 2019-ben vásárolták meg a céget az alapítóktól, az első Liliputi márkájú hordozókendőket és puha talpú cipőket megalkotó Farnadi Pétertől és Walger Esztertől, akiknek házassága épp véget ért, és a közös vállalkozástól is meg akartak válni.

A Liliputi több termékcsoportot forgalmaz, többek között külföldi alapanyagokból Magyarországon készített puha talpú babacipőket és kiegészítőket, multifunkcionális, hordozáshoz is ideális mamakabátokat, táskákat. Mint viszonteladók pedig egyelőre a szlovák Be Lenka és az amerikai Pediped cipőit és a Bogs csizmáit kínálják az idősebb gyerekeknek.

India homokos tengerpartján

A Liliputi Farnadi Péter és Walger Eszter igazi szerelembrandje volt. A történet mondhatni klasszikus: 2006-ban megszületett a lányuk, Annus, és neki szerettek volna a magyar piacon még nem létező termékeket behozni.

Az már kevésbé klasszikus, hogy India homokos tengerpartján tanult a kislány járni, szülei ugyanis fél évre kiszakadni elköltöztek vele Goa tartomány egy kis falujába. Hazatérve nem akartál belekényszeríteni kislányuk lábát a merev talpú, harántemelős lábbelikbe, létrehozták a saját kis puha talpú bőrcipőiket.

LAPOZZ BELE A MAGAZINBA

Arról, hogy hogyan találták meg a homokos tengerpart adta kényelem alternatíváját Annus lába számára, hogyan lett ebből vállalkozás és márka és miként vitték azt tovább az új tulajdonosok, a Forbes júliusi számában bővebben írunk. Szó esik arról is, mi az a barefoot szemlélet és hogyan működik a Liliputi támogató online közössége.

The post Itt nincs az a hurcináci-verseny. A puhatalpú babacipők divatját hozta el a Liliputi appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés