:

Még mindig rosszul áll az építőipar szénája

Egyelőre nem történik nagy előrelépés az építőipari termelésben, jelentős mértékben maradnak el a májusi számok is az egy évvel korábbiaktól.

A Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése szerint májusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 12,0 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A Forbes.hu-hoz eljuttatott közlemény szerint a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az

építőipar termelése 1,7 százalékkal kisebb volt az áprilisinál.

Több ebből Orbán Viktor: már október-novemberben elérhető lehet az egy számjegyű infláció Novák vs. Lázár: ez a baj az építési törvénnyel

Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 13,2, az egyéb építményeké 10,0 százalékkal csökkent. A speciális szaképítésben 11,4 százalékkal csökkent a termelés

Az év első öt hónapjában az előző év azonos időszakához képest

az építőipari termelés 8,8 százalékkal csökkent.

Mi történt még májusban?

Így alakultak a májusi számok a tavalyi év májusához képest:

A megkötött új szerződések volumene 36,9 százalékkal ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 48,5, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 11,9 százalékkal visszaesett a 2022. májusi bázishoz képest.Az építőipari vállalkozások május végi szerződésállományának volumene 30,2 százalékkal ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 13,7, az egyéb építményekre vonatkozóké 40,8 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.

The post Még mindig rosszul áll az építőipar szénája appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés