:

Benzinárak: ennél rosszabb már nem nagyon lesz

Ennél nagyobb mértékű üzemanyagár-változás nehezen elképzelhető a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint, mint ami ezen a héten történik.

A héten kétszer, a szerdai után pénteken is emelkedik a benzin és a dízel ára a kutaknál. Egy hét leforgása alatt a benzin esetében körülbelül 10 forintos emelkedésre kell számítania a tankolóknak, a gázolajnál pedig plusz 16 forint az a mérték, amit két lépcsőben, szerdán és pénteken érvényesíthetnek a hazai kutakon – írja az Infostart.hu.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a nyári hónapokban hektikus elmozdulások nem igazán várhatók az üzemanyagárak esetében.

Több ebből Egyre több családban elfogy a pénz a hónap végére Ők kaptak komolyabb összegeket az állami Szerencsejáték-pénzből

Szerinte a mostani áremelkedés oka,

egyrészt a kőolaj világpiaci árának az elmúlt héten tapasztalt jelentős mértékű emelkedése – szerdán a WTI megközelítette a 76 dollárt, miközben a Brent átlépte a 80 dolláros szintet –, a tendencia pedig várhatóan folytatódik.másrészt a múlt héten a forint 3 százalékot romlott a dollárral szemben. Amennyiben viszont a napokban tapasztalt komoly forinterősödés kitart, a további üzemanyag-drágulás elkerülhető – jegyezte meg.

The post Benzinárak: ennél rosszabb már nem nagyon lesz appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés