:

Itt a hivatalos bejelentés: új minisztérium születik, ő fogja vezetni

Törvénymódosítással rendezte is a kormány a minisztériumi rendszerben bekövetkező változást, megszületik az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma.

A változás oka egyrészt Varga Judit igazságügyminiszter távozása, hiszen innen válik ki az európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, amelyet eddig is a leendő miniszter, Bóka János vezetett.

Az új minisztérium augusztustól alakul meg.

Több ebből Itt a hivatalos bejelentés: új minisztérium születik, ő fogja vezetni Postapara: már a nagyobb városok sincsenek biztonságban, újabb bezárások jöhetnek

Az igazságügyminiszter Tuzson Bence lesz, Orbán Viktor kormányfő az európai uniós ügyek vitelével Bóka János államtitkárt bízta meg, aki miniszterként irányítja majd ezt a területet – írja a Portfolio.hu.

Másrészt Bóka János miniszteri kinevezését indokolttá teszi az is, hogy 2024 második felében Magyarország tölti be az Európai Unió (EU) soros elnöki tisztét. Az új miniszter feladata az elnökségre való felkészülés koordinálása az ország uniós szövetségeseivel, illetve a kormányon belül a szaktárcákkal is.

The post Itt a hivatalos bejelentés: új minisztérium születik, ő fogja vezetni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés