:

Brutális hőség vár ránk a következő napokban

Erre vártunk egész télen, legalábbis a meleg évszak rajongói, de azért a következő napok még rajtuk is kifoghatnak. Szombat éjféltől harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Alig egy napot szusszanhattunk és máris visszatér a kánikula, szombattól szerda éjfélig lesz érvényben a harmadfokú hőségriasztás.

Az Időkép.hu szerint vasárnap a déli megyékben már többfelé 36-37 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb délutáni órákban.

Ezért szombat 0 órától az egész ország területén harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, mely szerda éjfélig marad érvényben.

Az ilyen nagy meleg nemcsak a szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel élőket viselheti meg, de még az egészséges szervezetet is megterhelheti.

Néhány dolog, amire ilyenkor fokozottan kell figyelni:

elégséges (sok) folyadékbevitelDélelőtt 11 és délután 15 óra között tilos a napon tartózkodni.Már nagyon rövid, idő, akár 15 perc alatt károsíthatja bőrünket a nap védelem nélkül, fontos a naptejek rendszeres használata. A szabadtéren dolgozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen.Futni, kerékpározni csak a reggeli vagy az esti órákban ajánlott.Aki mégis a sportolás mellett dönt, viseljen kalapot, sapkát, igyon eleget, hűtse csuklóját, tarkóját, vizezze be a pólóját.A nagy melegben felhevült testtel tilos beugrani a vízbe.

The post Brutális hőség vár ránk a következő napokban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés