:

Ezeket az új emojikat kapjuk majd 2024-ben

Ezeket az új emojikat kapjuk majd 2024-ben

Az emojik (vagy ha úgy tetszik hangulatjelek) létrehozott Emojipedia alapítója, Jeremy Burge még 2014-ben indította útjára a nem hivatalos Emoji-világnapot, amire minden évben, így idén is július 17-én kerül sor. Ennek előszeleként az Emojipedia elkészítette azon új hangulatjeleknek a látványtervét, amiket az ősz folyamán nagy valószínűséggel elfogad majd a szabványt kezelő Unicode konzorcium, és bekerülhetnek az Unicode 15.1-es frissítésbe – írja a PC World.

Az újdonságok között ott a fejrázás és a bólogatás emoji, a lime, a törött lánc, a főnix és egy barna gomba, de a látványterven találunk négy gendersemleges szimbólumot is, amik eltérő összetételű családokat ábrázolnak. Ez persze még koránt sem minden, hiszen a következő Unicode frissítés már létező hangulatjelek fordított variánsait is elhozza, és a bőr- és a hajszín-kombinációkat is beleszámítva 108 új variáns lesz elérhető, olyan módosításokkal, hogy például a futó, sétáló, kerekesszékes és más figurák már nem csak balra, hanem jobbra is „haladhatnak”.

Emojipedia / Twitter

Ahogy a PC World cikke is kiemeli, azt érdemes tudni, hogy a közzétett illsuztrációk nem a végleges hangulatjelek, hanem az Emojipedia saját változatai, amiket  gyártól a saját rendszerükön bevált stílusok szerint fognak módosítani. Ahogy említettük, az új hangulatjeleket leghamarabb szeptemberben fogadhatják el, ami annyit tesz, hogy a végleges verziók majd valamikor 2024-ben válnak elérhetővé a felhasználók számára.

The post Ezeket az új emojikat kapjuk majd 2024-ben first appeared on 24.hu.