:

Nagy változások jönnek az Xbox előfizetésekben

Nagy változások jönnek az Xbox előfizetésekben

Nagy változások mennek végbe az elmúlt napokban az Xbox háza táján. Mint a hétvégén megírtuk, augusztus 15-én megszűnik a nemrégiben bevezetett Xbox Game Pass családi csomag, most pedig az is hivatalossá vált, hogy megszűnik az Xbox Live Gold, helyett pedig érkezik az új Game Pass Core előfizetés – derül ki a Microsoft bejelentéséből.

Az Xbox Live Gold 2002-ben jelent meg a legeslegelső Xbox-szal, majd az Xbox 360-nal képbe jött a Gold-előfizetési modell, ami a többjátékos módokhoz való hozzáférés mellett egyéb extra tartalmak elérését is lehetővé tette. A Leet szerint a Game Pass későbbi megjelenésével azonban lehetett sejteni, hogy nem sokáig marad majd meg a modell, aminek első jele a Gold 2019-es Game Pass-ba való beépítése volt.

Microsoft

Az újonnan bejelentette Game Pass Core a Microsoft szerint hozzáférést biztosít a játékosoknak a többjátékos hálózathoz, valamint egy több mint 25 játékból álló válogatott gyűjteményhez is. Ebben olyan játékok kapnak majd helyet mint a Gears 5, a Forza Horizon 4 és a Psychonauts 2. A teljes lista itt olvasható el, ám a Microsoft jelezte, hogy ezek régiónként eltérhetnek. A hírek szerint évente 2-3 új címet adnak majd hozzá a kínálathoz.

A meglévő Xbox Live Gold előfizetők szeptember 14-én automatikusan átkerülnek az Xbox Game Pass Core szolgáltatás előfizetői közé, a szolgáltatás ára pedig ugyanannyiba kerül majd. 

A Gold ajánlatok keretében eddig megszerzett ingyen játékokat mindenki megtarthatja majd, újabb ajándékok már nem lesznek. Az áruházban eddig Goldként felcímkézett akciókat ezt követően Core-ként kell majd keresnünk.

Az Xbox Game Pass Core azonban okozhat némi zavart az előfizetők körében — írja a Verge. Ennek oka, hogy míg a Core tartalmazza a többjátékos módot, addig a magasabb árú, normál Xbox Game Pass nem. A Game Pass és az online multiplayer előnyeihez továbbra is szükség van az Xbox Game Pass Ultimate-re.

The post Nagy változások jönnek az Xbox előfizetésekben first appeared on 24.hu.