:

Meteorit találhatott el egy francia nőt

Meteorit találhatott el egy francia nőt

Sajtóértesülések szerint egy visszapattanó, apró meteorit talált el egy francia nőt – írja a Futurism. A meg nem nevezett személy a Les Dernières Nouvelles d’Alsace-nak azt nyilatkozta, épp egy barátjával kávézott, amikor az eset történt.

Mint elmondta, egy hatalmas durranást halott a mellettük lévő tetőről.

Az ezt követő másodpercben egy ütést éreztem a bordáimon

– tette hozzá a nő, aki először azt hitte, egy denevér ütközött neki.

Ha igazolják a történteket, akkor a nő egy rendkívül ritka esemény túlélőjének tekinthető. Bár naponta rengeteg objektum találja el a Földet, ezek túlnyomó részt lakatlan területeken, így az óceánnál érik el a felszínt. Egyes számítások alapján annak az esélye, hogy az embert eltalálja egy meteorit, nagyjából akkora, mintha feldobnánk egy érmét, és az 44-szer egymás után fej lenne.

A rejtélyes, franciaországi objektumot elvitték Thierry Rebmann geológushoz, aki megállapította, hogy vasat és szilíciumot tartalmaz, vagyis valóban meteorit lehet. A nő esete bekerülhet a történelemkönyvekbe.

1954-ben egy alabamai nőt talált el egy kilenc kilogrammos objektum, miután átütötte a tetőt. Az érintett zúzódást szenvedett, sokan ezt tekintik az eddigi egyetlen igazolt esetnek.

The post Meteorit találhatott el egy francia nőt first appeared on 24.hu.