:

Vádat emelhetnek Trump ellen a Capitolium ostroma miatt?

A 2020-as választást elbukó Trump a saját közösségi oldalán osztotta meg, hogy jogi csapata milyen levelet kapott az ügyészségtől.

A Truth Social nevű közösségi platformján kedd reggel közzétett bejegyzésében Donald Trump közölte, hogy Jack Smith különleges ügyész levelet küldött jogi csapatának, amelyben jelezte, hogy

vádat emelhetnek ellene abban a vizsgálatban, amely Trumpnak a 2021. január 6-i, az amerikai Capitolium elleni támadást megelőző cselekedeteit vizsgálja.

Trump azt is írta, hogy „nagyon rövid, csupán 4 napot kapott arra, hogy jelentést tegyen az esküdtszéknek, ami szinte mindig letartóztatást és vádemelést jelent”.

Smith szóvivője nem válaszolt egyelőre arra, hogy milyen levelet küldtek a volt elnöknek.

Trump: 3 ügy és egy elnöki kampány

2021 januárjában zavargások törtek ki a Capitoliumban, amelynek halálos áldozatai is voltak. Trump nehezen fogadta el a választási vereséget és csalással vádolta a választási irodát (az állításokat tényként bemutató Fox Newsnak brutális kártérítést kellett fizetnie, mert kiderült, hogy mind hazugság volt). A mostani szövetségi vizsgálat arra vonatkozik, hogy volt-e Trumpnak vagy bármelyik cselekedetének köze a zavargások kitöréséhez).

A volt elnök ellen egy másik eljárás is folyik, ott azt vizsgálják, miért tárolt a fürdőszobájában atomtitkokat (is), illetve van még egy ügye, ahol azt vizsgálják, fiktív számlákkal fedte-e el, hogy lefizetett egy pornósztárt, akivel viszonya volt.

Trump bejelentette, hogy újra elnök lenne, és indul a választásokon (komoly támogatottságot is mérnek neki), csak úgy, mint Joe Biden jelenlegi elnök, akinek a fia kötött nemrég vádalkut.

The post Vádat emelhetnek Trump ellen a Capitolium ostroma miatt? appeared first on Forbes.hu.