:
Breaking News

Kukázhatja a Libri az LMBTQ-könyveket, a Líra is ellehetetlenülhet

A melegellenes törvény miatt végleg lekerülhetnek a boltok polcairól azok a könyvek, amik bármilyen módon megjelenítik a homoszexualitást.

Valódi esély van arra, hogy az LMBTQ-érintettségű könyvek lefóliázása után a magyar könyvesboltok sokaságából teljesen eltűnhet az összes olyan könyv, amely bármilyen módon megjeleníti a homoszexualitást, írja a Telex.

A lap birtokába jutott lista szernit a Libri felmérte, hogy a törvény miatt mely könyvesboltjaiban nem árulhat ilyen kiadványokat. A jogszabály szerint ugyanis ha egy könyvesbolt 200 méteres körzetében van oktatási vagy vallási intézmény, ott nem lehet LMBTQ-érintettségű könyvet vásárolni.

Sem ifjúságit, sem felnőtteknek szólót, de még a befóliázás sem megoldás.

A korlátozás a Libri-boltok nagyjából felét, 30 üzletet érintene, a legforgalmasabb helyeken lévő üzletekből tűnhetnek el az ilyen könyvek.

Több ebből Nem bírod a kánikulát? Itt egy ősrégi hagyomány, ami segít túlélni a tűzforró munkanapokat Kukázhatja a Libri az LMBTQ-könyveket, a Líra is ellehetetlenülhet

A jogszabály miatt a Líra is ellehetetlenülhet: a lap megkeresésére nyilatkozó Nyáry Krisztián, a cég kreatív igazgatója elmondta, hogy az is elképzelhető, a könyvesboltjaiknak még a Libriénél is nagyobb részére, több mint felére lehet igaz a 200 méteres határvonal.

The post Kukázhatja a Libri az LMBTQ-könyveket, a Líra is ellehetetlenülhet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés