:

Elvben augusztus 31-én még betárazhatok 350-es vonaljegyből, de utána erre kell figyelni

Elvben augusztus 31-én még betárazhatok 350-es vonaljegyből, de utána erre kell figyelni

Jön a 450 forintos vonaljegy kora. Ha valaki úgy gondolja, előre még felhalmozhat a 350-esből, de azt csak egy évig tudja használni. Viszont a maradék árát utána be tudja számíttatni a drágább jegybe.

Karácsony Gergely főpolgármester péntek délelőtt jelentette be, hogy tíz év után változnak az vonaljegyárak Budapesten, 350 helyett immár 450 forint lesz a BKK vonaljegy. A drágulás az eseti vonaljegyeket és a gyűjtőjegyet érinti, a bérleteket nem. Sőt, pont utóbbi érdekében, a bérletvásárlásra való ösztönzés miatt nyúltak csak a vonaljegyekhez. Részletek itt.

„Megtesszük az elkerülhetetlent, a BKK vonaljegyek árának emelését, mert a kormányzati sarcpolitika immár a közösségi közlekedés működtetését veszélyezteti” – így indokolta a tíz éve nem látott áremelést a főpolgármester. 

Lehet, kicsit elméleti, de azért jogos kérdés, hogy ha szeptember elsejétől új jegyárak lesznek érvényesek a budapesti tömegközlekedésben, akkor ha augusztus 31-én bevásárolok a régi, jóáras jegyből, azt tudom-e érvényesíteni másnap, illetve meddig használható fel.

Ilyen tíz éve nem volt: nagyot drágul a BKK vonaljegy

A Budapesti Közlekedési Központ információs oldala világos választ ad a felhasználhatóságról:

„A 2013-tól kezdve váltott, kinegrammal vagy biztonsági fémszállal védett, egyszeri utazásra érvényes, vonaljegy típusú jegyek (vonaljegy, helyszínen váltott vonaljegy, 10 darabos gyűjtőjegy, repülőtéri vonaljegy, környéki helyközi vonaljegyek, hajó vonaljegyek, rév jegyek, nosztalgia vonaljegyek) az áruk változásáig,

majd ezt követően még egy évig felhasználhatók.”

A BKK azt is írja, hogy az egyéves átmeneti időszak után a fel nem használt, régi áras jegyeket egy háromhónapos csereidőszakban még értékben be lehet cserélni a csereidőszakban érvényes áron forgalmazott kinegramos jegyekre – a megjelölt helyeken, valamint kezelési díj felszámítása nélkül. Viszont utána már erre sincs lehetőség, végképp érvénytelenedik a régi jegy.

Csere esetén figyelni kell arra, hogy a visszahozott jegyek összértéke nem haladhatja meg az új jegyek összértékét, hogy gyűjtőjegy csak borítóval együtt cserélhető, utóbbinál pedig a beszámításra kerülő érték a borítón feltüntetett ár tizedének és a még fel nem használt szelvények számának szorzata.

The post Elvben augusztus 31-én még betárazhatok 350-es vonaljegyből, de utána erre kell figyelni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés