:
Breaking News

Becsusszan újabb pár milliárd Rogán kedvenc propagandagyártójához

Becsusszan újabb pár milliárd Rogán kedvenc propagandagyártójához

A tavalyi tízmilliárdos haszon után természetesen becsúszott még pár milliárd forintnyi állami megbízás Rogán kedvenc propagandagyártójához – például repülőcélpontok népszerűsítésére.

Az állami kommunikációs megbízások évek óta letaszíthatatlan bajnoka Balásy Gyula, csak tavaly közel 10 milliárd forint hasznot hoztak az állami plakátkampányokért felelős cégei.

Balásy neve emellett is nagyot futott az elmúlt időkben. Ő volt az, aki nemrég nyomdába küldés előtt kihúzatta magát a Marketing&Media legbefolyosabb médiavezetők listájáról, illetve akit a 444 egy balatonalmádi autóversenyen kísért kamerával, mikrofonnal a nyár elején. Bár utóbbira sok szükség nem volt, nem volt túl bőbeszédű a propagandagyártó vállalkozó.

10 milliárdos haszon: még mindig jó üzlet propagandát gyártani Rogánnak

Most két cégéről, a New Land Media Kft.-ről és a vele konzorciumban induló Media Dynamics Kft.-ről derült ki, hogy két szerződést is kötött velük 2023 második negyedévében a Rogán Antal propagandaminiszter által irányított Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) – írta meg a Media1 a közzétett negyedéves beszámolók alapján.

A dokumentum szerint ezúttal nettó 4 milliárd 388 millió forintot kaptak a NER által favorizált Balásy-cégek médiaügynökségi és kutatási feladatokra.

Ebből 528 millió forint Magyarország légiforgalmi célpontjainak népszerűsítéséről szól egy nemzetközi marketingkampányban. További 3 milliárd 860 millió egy korábbi keretmegállapodás újabb ütemének lebonyolítására vonatkozik, ez a Visit Hungary Nonprofit Zrt. 2023. évi kommunikációs tevékenysége körében végzendő médiaügynökségi és kutatási feladatok ellátásáról szól. Ugyanerre a célra az azt megelőző negyedévben még csak 2 milliárd 690 millió forintot kaptak.

A másik nagy favorit

A beszámolók szerint a Rogán-féle tenderek másik nagy favoritjának, a Mediátor Group Kft.-nek is jó negyedéve volt. A reklámügynökséggel áprilisban 2 milliárd 440 millió forintos szerződést kötöttek, itt a Visit Hungary egyedüli ajánlatkérő volt. Ugyanezt az ügynökséget június 21-én megbízták 1,6 milliárd forintért egy gasztroturisztikai kampány megszervezésével is. 2022-es cégbeszámolójuk szerint a Mediátor Group Kft. tavalyi árbevétele közel 28 milliárd forintra rúgott, ebből körülbelül 4,6 milliárd volt az adózott eredmény.

Borítókép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én.

The post Becsusszan újabb pár milliárd Rogán kedvenc propagandagyártójához appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés