:
Breaking News

Magasan nyerte a nyár első felét Horvátország a magyaroknál

Magasan nyerte a nyár első felét Horvátország a magyaroknál

Horvátország megelőzött minden más úti célt a magyarok körében a nyár eddig eltelt részében az utasbiztosítási adatok alapján. A dobóra még Olaszország és Görögország fért fel.

Ahogy beköszöntött az iskolai szünet, ismét Horvátország lett a legkedveltebb utazási célpont a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával megkötött utasbiztosítási szerződések adatai alapján: az összes biztosítás 28 százalékát oda igényelték a nyaralók 2023. június 1. és július 19. között. A kiutazók körében annyira népszerű a délnyugati szomszédunk, hogy a második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba.

A téli-tavaszi kedvenc Ausztria ezúttal a negyedik helyre szorult (5 százalék), megelőzve Spanyolországot és Romániát (4-4 százalék). Az egzotikus célországok között – ahová szintén kötöttek június-júliusban utasbiztosítást – feltűnik a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és Seychelle-szigetek vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek és Indonézia is.

Így nőtt nagyra az Utazómajom-sztori, ami a fél országot megtanította olcsón utazni

Az utak átlagos hossza hétnapos, a legdrágább biztosításért közel 200 ezer, a legolcsóbbért 510 forintot fizettek, derül ki a Bank360.hu összesítéséből.

Több ebből Elfüstölt milliárdok: tragikus felvásárlások a tech szektorból Adrenalinnal teli kalandok helyett az új trend az alvásturizmus

The post Magasan nyerte a nyár első felét Horvátország a magyaroknál appeared first on Forbes.hu.