:

Szijjártó engedélye is kellett, több százmillióért kelt el Dzsudzsákék cége

Szijjártó engedélye is kellett, több százmillióért kelt el Dzsudzsákék cége

370 millió forintért vette meg Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégcsoportját a győri Széchenyi István Egyetem. A tranzakcióhoz az egyetemet fenntartó kuratórium, így Szijjártó Péter engedélye is kellett.

Közérdekű adatigénylésének köszönhetően tudta meg a 24.hu, mennyiért kelt el Dzsudzsák Balázsék egészségügyi cégcsoportja. A Debrecen játékosa négy társával, köztük menedzserével, Vörösbaranyi Józseffel 2019-ben alapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t, ezt a két céget adták el a felsőoktatási intézménynek idén tavasszal.

A győri egyetem a  cégcsoport 100 százalékos üzletrészét bruttó 370 millió forintért vásárolta meg.

A tranzakcióval egy MR-készülékkel rendelkező, a győri ETO-Parkban található modern magánrendelőt vett át, ahol elsősorban ortopéd- és balesetsebészeti szakrendelés folyik, míg az egyetemen védőnőket, ápolókat és egészségügyi szervezőket képeznek.

Kuratóriumi engedély

Az egyetem vezetése egy ekkora tranzakcióról nem dönthetett önállóan, ehhez a tulajdonosnak, azaz a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának is hozzá kellett járulnia.

Dzsudzsák Balázs ismerten jó barátja, Szijjártó Péter külügyminiszter az alapítvány kuratóriumának tagja volt a tranzakció idején.

Dzsudzsákék tavaly kaptak egy vételi ajánlatot, amit a november végi taggyűlésükön fogadtak el, a tulajdonosváltást pedig március 13-án jegyezte be a cégbíróság. Szijjártó a többi minisztertársával együtt február közepén mondott le a kuratóriumi posztjáról az Európai Bizottság összeférhetetlenségi aggályai miatt, de nem azonnali hatállyal, hanem április elejéig maradt a posztján, írja a lap. 

A tulajdonosváltás után mindkét cég új ügyvezetőt kapott a győri fideszes parlamenti képviselő, Simon Róbert Balázs felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett személyében.

Majka az élen, Schobert kiesett: itt a legértékesebb magyar celebek listája

Borítókép: Dzsudzsák Balázs / Fotó: Illyés Tibor, MTI

The post Szijjártó engedélye is kellett, több százmillióért kelt el Dzsudzsákék cége appeared first on Forbes.hu.