:

Rezsibarát funkciót kaphat a Windows 11

Rezsibarát funkciót kaphat a Windows 11

Hamarosan rendkívül hasznos újítással bővülhet a Windows 11: az operációs rendszer tudtunkra adja majd, mennyi energiát fogyaszt a számítógépünk egy adott napon, sőt egyes programok adataira külön is kitérhet majd – írja a TechRadar.

A funkció egyelőre csak a fejlesztői előzetesben van jelen, széles körben még nem használható. A 23506-os számú Windows 11-buildben elrejtett újdonság egy nagyobb változtatás része, az Akkumulátorhasználat (Battery Usage) menü ugyanis teljesen átalakul. A neve ezután Energia- és akkumulátorhasználat (Energy & Battery Usage) lesz, amely azt is jelzi, hogy az akkumulátorral nem rendelkező asztali számítógépeknél is értelmet nyer a menü.

A Gépházban lévő menü részletesen összefoglalja majd a számítógép energiahasználati adatait, tételesen megnevezve a programok energiaigényét is.

Mindez nagy segítséget jelenthet a túl sok energiát felhasználó alkalmazások kiszűrésében. Az energiahasználat mellett ráadásul a károsanyag kibocsátási adatokat is figyelemmel követhetjük majd. A hvg hozzátette, a funkcióra még bizonyára sokat kell várni, ugyanis a fejlesztők is csak trükközéssel tudták előhívni a menüt.

The post Rezsibarát funkciót kaphat a Windows 11 first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés