:

A luxus úti cél, ahová a hőhullámok elől menekülnek az európai turisták

Egyre több olyan európai turista érkezik a szigetre, aki a nyári hőhullámok elől menekül.

Megugrott a Mauritiuson nyaraló európai turisták száma az elmúlt hónapokban. Az indiai-óceáni sziget idegenforgalmi bevételei az év első öt hónapjában csaknem 70 százalékkal 35,7 milliárd rúpiára (779 millió dollárra) emelkedtek szemben a 2022-es év azonos időszakával – írja a Bloomberg. A várakozások szerint a bevételek az egész évre vonatkozóan 23 százalékkal emelkednek majd.

Mauritius korábban is népszerű úti cél volt, azonban a rúpia euróval szembeni leértékelődésével még vonzóbbá vált az európai turisták körében. A szigetre látogatók száma azonban még mindig elmarad a járvány előtti szinttől. Viszont a turisták mostanra átlagosan hosszabb ideig maradnak és több pénzt költenek Mauritiuson.

Több ebből A luxus úti cél, ahová a hőhullámok elől menekülnek az európai turisták A világ legmagasabb épületében is a soproni cég poharaiba töltenek

A mauritiusi nemzeti statisztikai hivatal július elején azt közölte, hogy

a turisták száma idén 58 százalékkal, 596 ezerre emelkedett 2023 első félévében

az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A Franciaországból érkezők száma 60 százalékkal, a németeké 36 százalékkal ugrott meg, az olasz turisták száma megduplázódott.

A szigeten a januári és februári hónapok számítanak a legmelegebbnek. Jelenleg kellemes, 21-27 Celsius fok közötti hőmérséklet és kisebb záporok jellemzik a sziget időjárását.

The post A luxus úti cél, ahová a hőhullámok elől menekülnek az európai turisták appeared first on Forbes.hu.