:
Breaking News

Hallgat róla, pedig átalakítaná a rezsicsökkentést a kormány

Bár erről itthon még nem szólt a kormány, az uniós helyreállítási terv új anyagában kitér arra, milyen reformot tervez a lakossági áramfogyasztás területén. Az új változtatás lehetővé teszi a dinamikus árképzést.

A reform szerint minden lakossági áramfogyasztó dinamikus árképzés szerint vehetné az áramot évi 2523 kWh, azaz a rezsivédett árú éves fogyasztás felett – figyelt fel rá az anyagban a Portfolio.

A rezsicsökkentési rendszerátalakítás középtávon tervezett irányának fő célja a dokumentum szerint nem a villamosenergia-megtakarítás. A cél inkább az, hogy a rezsivédett tartomány felett az emberek spórolni tudjanak az áramszámlán, mert akkor vesznek majd áramot, amikor az éppen olcsó a piacon, ez pedig a fogyasztói tudatosságot is emelheti.

Több ebből Hallgat róla, pedig átalakítaná a rezsicsökkentést a kormány Nem lopták el a pénzed a Revoluton? Nem biztos, hogy azért, mert annyival okosabb vagy!

Van még más is

Az uniós helyreállítási terv új anyaga szerint van másik terv is.

224 milliárd forintos keretösszeggel egy új energiahatékonysági pályázatot is tervez a kormány, amellyel legalább 20 ezer ingatlan újulhat meg alapvetően.

A cél az, hogy ezek segítségével évi 171 GWh-val csökkenjen az ország primer energiafogyasztása.

Mi ez a dokumentum?

Ez a társadalmi egyeztetésre közzétett Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének az orosz fosszilis energiahordozókról leválását is segítő REPowerEU fejezete.

Összesen 14 reform és 14 beruházás segítségével vázolja fel azt, hogy mintegy 2600 milliárd forintnyi forrást hogyan akar felhasználni, amennyiben a pénzt megkapjuk.

A REPowerEU-fejezet további terveiróő részletesen ír cikkében a Portfolio.

The post Hallgat róla, pedig átalakítaná a rezsicsökkentést a kormány appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés